zaterdag 4 december 2021
Tijd T/U Team Tegen team
09:30 Thuis Meisjes 8E2 Hockeyclub Hilvarenbeek M8E2
Het alcoholbeleid van VMHC. Hoe zit het ook alweer?
31-10-2018  |
VMHC is een sportvereniging waar sport en gezelligheid centraal staan. Die gezelligheid kan gepaard gaan met het drinken van een biertje of wijntje. Wij schenken daarom alcohol in ons clubhuis. Maar wel op een verantwoorde manier. We proberen misbruik te voorkomen en hebben oog voor gezondheid, met name die van de jeugd.

Zoals elke sportvereniging hebben wij daarom beleid over het schenken van alcohol. Dit zijn wij trouwens wettelijk verplicht en is bovendien nodig voor het verkrijgen van een alcoholvergunning. Op de website kun je dit beleid terugvinden (wel eerst inloggen). Met deze mail willen wij extra aandacht vestigen op het alcoholbeleid en stippen wij de belangrijkste regels aan.

De belangrijkste regels zijn:
  1. Wij verkopen geen alcoholische dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Dit is wettelijk ook verboden.
  2. Alcoholische dranken mogen alleen in het clubhuis of op het terras worden gedronken.
  3. Als de bar open is schenken wij alleen alcohol op de volgende tijden:
  • maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 23.00 uur
  • zaterdag tussen 14.00 en 24.00 uur
  • zondag tussen 12.00 en 24.00 uur

We doen er alles aan om deze regels na te leven. Daarnaast haken wij in op landelijke campagnes gericht op verantwoord alcoholgebruik. Zoals de BOB-campagne '100% BOB, 0% op'.

De komende tijd besteden we verder aandacht aan het horecabeleid. Bijvoorbeeld met berichten via facebook en instagram en uitingen in het clubhuis. Hopelijk kunnen we ongelukken zoals in dit nieuwsbericht beschreven voorkomen.

zaterdag 4 december 2021