Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 3 juni 2023
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Uit Meisjes 6E1 Hockeyclub 's-Hertogenbosch MO9-1
Nieuwe keeperstrainer Dion Obers
19-11-2020  | 

Maak kennis met keeperstrainer Dion Obers

Als klein jongetje van 7 stond hij al in het doel. Achter het hek gesteund door opa die hem ook af en toe weer bij de les haalde. In Helmond was dat. De club waarvoor hij voor VMHC de meeste uren op het veld en in het doel doorbracht. Hij komt uit een, ontdekt hij later pas, echte keepersfamilie.

En in het doel staan is heerlijk vertelt Dion glimmend: "Je bent de best beschermde speler op het hele veld én je kunt als keeper de wedstrijd nooit verliezen, wel winnen. Zeker als je een paar ballen uit het doel weet te houden.” Sinds een paar jaar hockeyt Dion bij VMHC en staat hij weer het liefst in het doel. Als zijn elleboogblessure over is kun je hem bij Heren 1 weer in het doel vinden.

Dion vindt keepen gewoon heel erg leuk en dat wil hij in zijn trainingen op de maandagavond ook overbrengen tijdens de keeperstrainingen die hij sinds kort op de maandagavond verzorgt.

"In de eerste plaats zie ik graag dat de keepers allemaal plezier hebben in het keepen. We maken dan ook veel lol, door af en toe keeperspartijtje te doen bijvoorbeeld. Daar trekken nog wel eens wat bekijks mee van andere spelers. Keepers, in pak die een partijtje hockey spelen en proberen te scoren. Zonder keeper. Fun gegarandeerd. En reken maar dat er bezwete koppies van het veld komen.”

Geen training is bij Dion hetzelfde. Hij houdt de variatie erin en stemt de inhoud vaak af op de behoeftes van de keepers. "Soms mix ik de leeftijden zodat ‘jong’ van ‘oud’ kan leren en andere keren bepalen de keepers zelf waarop ze willen trainen. Ik vraag dan in de appgroep van de keepers of er nog behoefte is om bepaalde situaties te oefenen. Dan komen er altijd wel een paar wedstrijdsituaties naar boven die we dan tijdens de training bespreken en oefenen. Hoe je hoe handelen en waar je moet staan. Super leerzaam is dat!”

En dat is óók de bedoeling; dat de keepers steeds beter leren keepen, zodat de kwaliteit van de keepers omhoog gaat. Dion: "Het doel is dat we bij VMHC keepers opleiden die kunnen doorstromen naar de senioren. En we willen natuurlijk nieuwe jonge keepers enthousiast maken voor het keepersvak. Lijkt het je leuk om te keepen en wil je uitproberen of het iets voor je, kom dan gewoon op maandagavond een keertje meedoen. Je bent van harte welkom!”


terug naar vorige scherm
Mijn Team
Teams
Statistieken
donderdag 1 juni 2023
Aantal leden (info) 560
Nu online 345
Vandaag jarig
Loes de Kort
Marielien Wilkens
Wedstrijden quicklinks
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 42% |week: %

Inloggen
BORDSPONSORS
ADVERTENTIESPONSORS
Contact
VMHC
 

Vlijmense Mixed Hockey Club

Postadres
Secretaris VMHC
Van Schuppenstraat 16
5253 DD Nieuwkuijk
[email protected]

Bezoek adres
VMHC
Bilderdijkstraat 2A
5251 LP Vlijmen

Facebook
VMHC

Telefoon Clubhuis
073-5115970

Bankrekening
IBAN: NL51RABO0154767875
Hockey Weekly