Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 3 juni 2023
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Uit Meisjes 6E1 Hockeyclub 's-Hertogenbosch MO9-1
Scheidsrechter hoe zit dat?
23-4-2021  | 

"Hoe zit dat scheidsrechter?” In deze rubriek behandelen we kort een situatie die zich in een hockeywedstrijd kan voordoen en waarin van de scheidsrechter wordt verwacht dat hij/zij hierop adequaat reageert en een juiste beslissing neemt. Het doel van deze rubriek is om op een leuke, speelse manier (1) meer aandacht te vragen voor het scheidsrechterschap en (2) onze leden meer vertrouwd te maken met de regels die gelden bij het spelen van een hockeywedstrijd.

Deze keer behandelen we de volgende situatie: de bal komt vast te zitten in de klomp van de keeper.

In zo’n situatie kan je vaak als scheidsrechter heftige reacties verwachten van beide teams. Het aanvallende team zal waarschijnlijk zeggen dat hierdoor een doelpunt is voorkomen. Zij eisen een strafbal. In reactie daarop claimen de verdedigers dat de bal per ongeluk in de klomp is gekomen en een strafcorner het juiste gevolg is. Als scheidsrechter kan dit een moeilijke situatie zijn als je zelf niet weet hoe je dit moet beoordelen.

Volgens het reglement 2020 van de KNHB art. 12 lid 3 letter e geldt dat "wanneer de bal in de cirkel komt vast te zitten in de kleding of uitrusting van een (doel)verdediger” er een strafcorner wordt toegekend. De bond gaat ervan uit dat er geen doelpunt wordt voorkomen en dat de overtreding niet opzettelijk wordt gemaakt. Beide zijn criteria voor het toekennen van een strafbal, waar in deze situatie niet aan wordt voldaan.

 

Weet jij ook een leuke/interessante situatie? Geef het door via [mailadres] en wie weet wordt deze behandeld in de volgende editie van "Hoe zit dat scheidsrechter?”.

 

Micha


terug naar vorige scherm
Mijn Team
Teams
Statistieken
donderdag 1 juni 2023
Aantal leden (info) 560
Nu online 319
Vandaag jarig
Loes de Kort
Marielien Wilkens
Wedstrijden quicklinks
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 42% |week: %

Inloggen
BORDSPONSORS
ADVERTENTIESPONSORS
Contact
VMHC
 

Vlijmense Mixed Hockey Club

Postadres
Secretaris VMHC
Van Schuppenstraat 16
5253 DD Nieuwkuijk
[email protected]

Bezoek adres
VMHC
Bilderdijkstraat 2A
5251 LP Vlijmen

Facebook
VMHC

Telefoon Clubhuis
073-5115970

Bankrekening
IBAN: NL51RABO0154767875
Hockey Weekly