Algemene informatie
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Afspraken en Nieuwe Regels (2)
 Arbitragebeleid (1)
 Beleidsplan (1)
 Buurtsportcoach (1)
 Clubartikelen (1)
 Clubhuis en Veld (2)
 Contributie (1)
 Fysiotherapie (1)
 Gedragsregels (2)
 Handleidingen (1)
 Incasso (1)
 Infodesk (1)
 Lidmaatschap (1)
 Sponsoring (1)
 Veelgestelde vragen (1)
 Veiligheid en Gezondheid (2)

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Arbitragebeleid
Arbitragebeleid 

Arbitragebeleid

 

Zonder scheidsrechters géén hockeywedstrijden!

Het is binnen de club (zoals bij elke hockeyclub) daarom voor alle leden verplicht om vanaf de B-leeftijd je scheidsrechterskaart te halen en om wedstrijden te fluiten.
Hoe meer scheidsrechters er zijn, hoe minder vaak iedereen ingedeeld hoeft te worden om een wedstrijd te fluiten. Zo kunnen we de ‘belasting’ onderling ook een beetje verspreiden. Tot je je kaart hebt zal je als jeugdspeler (vanaf de C-leeftijd) ook worden ingedeeld om te fluiten, maar dan voor de wedstrijden van de achttallen in plaats van de elftallen.

Als 2ejaars C-speler zul je na de winterstop ook om de beurt achttal (8E) gaan fluiten om ervaring op te doen. Het is de bedoeling dat je vóór de zomerstop je scheidsrechterskaart hebt gehaald, zodat als je in de B speelt, elftallen kunnen fluiten.
In eerste instantie worden ook de A/B jeugdleden die nog geen kaart hebben ingedeeld als spelleider.

Het indelen wordt door het wedstrijdsecretariaat gedaan, zo ver mogelijk van te voren. Op deze manier weten jij en je teamleden ruim op tijd wanneer je moet fluiten en vaak ook al hoe laat. Daardoor zijn verrassingen zoveel mogelijk uitgesloten (met uitzondering van overmacht) en kan er geruild worden als je niet kunt.

Bij verhindering zelf voor vervanging zorgen!

Het belang van het vervullen van een fluitbeurt moge duidelijk zijn. Laat je mede-hockeyers niet in de steek en zorg bij verhindering zelf voor een vervanger; probeer bijvoorbeeld te ruilen met iemand uit je team. Als je geen vervanger kunt regelen, wordt je coach geacht de fluitbeurt in te vullen!
We vragen je de naam van je vervang(st)er vóór vrijdag 17:00 uur door te mailen aan het wedstrijdsecretariaat ([email protected]).

Het komt helaas voor dat een scheidsrechter die ingepland is niet tijdig voor de wedstrijd aanwezig is en een ander het moet overnemen.
Om misverstanden te voorkomen en de wedstrijd zo fair mogelijk te laten verlopen voor beide teams, is besloten dat de scheidsrechter die invalt de volledige wedstrijd fluit, tenzij hij/zij dit niet langer wil of kan doen. De verantwoording ligt dan weer bij degene die staat ingepland.

Sancties bij verzuimen fluitbeurt

Mocht je bij verhindering geen vervanger geregeld hebben, dan krijg je een extra fluitbeurt toegewezen naast de fluitbeurt dus die je moest inhalen. Als je vervolgens deze ook verzaakt (zonder dat je zelf voor vervanging hebt gezorgd) dan dien je een zaterdag op de club aanwezig te zijn als reserve-scheidsrechter en/of het doen van corvee/klussen. Mocht je ook dan verstek laten gaan, dan krijg je van de TC-strafcommissie in overleg met de coach een aanvullende straf opgelegd, bijvoorbeeld een of meerdere wedstrijden op de reservebank.

Sanctie bij niet halen van scheidsrechterskaart

Zoals vermeld, ben je bij VMHC (zoals bij elke hockeyclub) als speler verplicht om vanaf de B-leeftijd je scheidsrechterskaart te halen. We hebben daarom een cursusprogramma waarmee iedereen in staat gesteld wordt deze kaart binnen afzienbare tijd te halen.

Het behalen van de scheidsrechterskaart heeft niet alleen tot doel te gaan fluiten. Betere regelkennis bevordert spelinzicht en spelplezier voor speler en medespelers (en toeschouwers).

Er wordt weleens opgemerkt dat sommige leden wel wedstrijden willen spelen, maar geen scheidsrechter willen worden. Dit leidt natuurlijk tot ergernis bij anderen die wel fluiten.
Daarom heeft het bestuur besloten dat spelers die duidelijk geen kaart willen halen geen wedstrijden meer mogen meespelen. Dit geldt dus als je als speler bewust niet deelneemt aan de cursus (daar waar je dit vanaf de B-leeftijd verplicht bent) en/of niet slaagt voor je (her)examen.
Zijn er omstandigheden of redenen waardoor je moeite verwacht te hebben met maken van het examen, dan horen we die graag vooraf zodat we er rekening mee kunnen houden en je kunnen helpen.

Cursussen

Er wordt op regelmatige basis een scheidsrechterscursus georganiseerd. Houd de berichtgeving hierover in de gaten. Degenen die de B-leeftijd hebben bereikt zullen per e-mail een uitnodiging krijgen. Zorg er voor dat je juiste email adres staat geregistreerd op de website.

Natuurlijk worden ook niet-spelers die interesse hebben van harte uitgenodigd om zich aan te melden om een cursus te volgen! Aanmelden kan altijd via: [email protected]

Dit geldt ook voor ouders van jeugdleden, al dan niet zelf hockeyend. Het kan voorkomen dat ouders van jeugdteams ook worden gevraagd om de wedstrijden van hun kind(eren) te fluiten. Het gebeurt nu nog te vaak dat het altijd dezelfde ouders zijn die deze taak op zich nemen. Wees dus solidair en betrokken en meld je aan!

Fluiten Jongste Jeugd (spelleider)

Vanaf seizoen 2015/16 zetten we ouders van de 6E-teams in als spelleider, zodat deze met andere ouders per toerbeurt het team van hun zoon of dochter fluiten. Per team hebben een of meerdere ouders zich hiervoor opgegeven, anders worden deze aangewezen. In seizoen 2016/17 worden de 8E-teams nog door junioren gefloten, mede omwille van hun opleiding en het opdoen van ervaring.
Als spelleider hoef je geen scheidsrechterskaart te hebben of ervaring als scheidsrechter. Het gaat er vooral om dat het spel in goede banen geleid wordt en je met enkele aandachtspunten het spel soepel en plezierig laat verlopen. We verstrekken instructies op A4-tjes met de belangrijkste regels en aandachtspunten.

Mentorschap nieuwe scheidsrechters

Het is best spannend om voor de eerste keer een elftal wedstrijd te fluiten, het is nieuw en je weet eigenlijk niet wat je te wachten staat. In het kader van gedegen opleiding en kwaliteit willen wij daarom graag beginnende scheidsrechters beter begeleiden na het behalen van de scheidsrechterskaart.

Wij zetten daarom gemotiveerde (oud-)spelers/speelsters in die als ‘fluitmentor’ deze jonge beginnende scheidsrechters helpen in hun leerproces.

Omdat ook deze vrijwilligers schaars zijn, blijven we op zoek naar uitbreiding van de fluitmentoren. Je hoeft zelf geen ‘sterfluiter’ te zijn maar je moet het wel leuk vinden om beginnende scheidsrechters te ondersteunen. Deze ondersteuning is veel waard voor onze beginnende clubscheidsrechters. Het zou daarom mooi zijn als zij de mogelijkheid hebben om gebruik te kunnen maken van jouw ervaring.

Als fluitmentor begeleid je de eerste wedstrijden van een beginnende clubscheidsrechter langs de lijn. Vooraf bespreek je samen met de beginnende en de andere scheidsrechter hoe jullie de wedstrijd gaan fluiten, in de pauze geef je tips en na afloop van de wedstrijd evalueer je hoe deze is verlopen. Daarnaast vragen wij je om enkele zondagen per seizoen samen met je pupillen (in groepjes) een heren- of dameswedstrijd te analyseren. Zo kunnen zij zien hoe een wedstrijd van hoger niveau wordt gefloten en wat daarbij komt kijken.

Interesse om jezelf ook verder te ontwikkelen?
Wil je zelf ook beter worden in het fluiten, dan biedt VMHC voor de mentoren een speciaal leertraject. Zo kan je ook jezelf blijven ontwikkelen. En om maar aan te geven hoe leuk het kan zijn: we hebben een aantal personen binnen de club die zelfs de opleiding tot bondsscheidsrechter hebben gevolgd en met veel plezier ook wedstrijden op hoger niveau fluiten.

Hoe kom je in aanmerking voor dit mentorschap?
Stuur een mail naar: [email protected] Je krijgt dan een uitnodiging voor een gesprek.


Wij danken alle fluiters en fluitmentoren op voorhand voor hun inzet en wensen iedereen heel veel hockeyplezier toe!


Bestuur – Technische Commissie


 

 
Mijn Team
Teams
Statistieken
zaterdag 25 maart 2023
Aantal leden (info) 555
Nu online 262
Wedstrijden quicklinks
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 35% |week: %

Inloggen
BORDSPONSORS
ADVERTENTIESPONSORS
Contact
VMHC
 

Vlijmense Mixed Hockey Club

Postadres
Secretaris VMHC
Van Schuppenstraat 16
5253 DD Nieuwkuijk
[email protected]

Bezoek adres
VMHC
Bilderdijkstraat 2A
5251 LP Vlijmen

Facebook
VMHC

Telefoon Clubhuis
073-5115970

Bankrekening
IBAN: NL51RABO0154767875
Hockey Weekly