Nieuws Technische Commissie
12-11-2019  |
Het einde van het herfstseizoen is in zicht. Nog een paar wedstrijden en dan begint de winterstop. Vanuit de Technische Commissie willen we daarom even kort terugblikken op het eerste halfjaar en laten weten wat er de komende tijd op het programma staat.
  • 23/24 november is het laatste speelweekend en vrijdag 29 november is de laatste buitentraining.
  • Een aantal teams start met zaalhockey. De trainingen beginnen in de week van 1 december. De trainingsschema's worden z.s.m. bekend gemaakt.
  • Voor de coaches van zaalteams is er maandag 25 november een avond waarop uitleg wordt gegeven over zaalhockey en handvatten geboden voor een succesvol zaalseizoen.
De afgelopen maanden is er veel werk verricht door de TC. In augustus heeft Technisch Manager Daan van de Ven trainers en trainingscoördinatoren aangesteld. Daarna hebben we het nieuwe technisch plan uitgewerkt ("plezier, opleiden en dan presteren") op basis van de KNHB "visie op de ontwikkeling van hockeyers".

We willen prioriteit geven aan de kwaliteit van trainingen, trainers en coaches. Daartoe hebben we een dagelijks rapportage systeem geïnstalleerd, zodat we precies weten welk team welke training heeft gedaan en hoe dat verlopen is; op die manier kunnen we snel reageren als er issues zijn en de trainingen aanpassen aan het gewenste niveau van het team. De trainingscoördinator zorgt iedere dag voor het bijwerken van dit overzicht.

Voor wat betreft de inhoud van de trainingen werken we met het "kidspower" programma, dat de trainingen van de E tot en met de B leeftijd inhoudt en zorgt voor een zorgvuldige opbouw van alle technische en tactische facetten in de hele jeugdlijn.

Daarnaast zijn we begonnen met trainers-instructie. Docent is Frits Ketelaars, ervaren FIH trainer en coach. In de winterstop zullen er voor de meer gevorderde trainers masterclasses worden georganiseerd.

Voor de coaches zijn twee coach avonden georganiseerd; coaching en trainingen kunnen zodoende in lijn worden gebracht met de uitgangspunten van het technisch plan.

Een volgende stap is de eerste ronde van beoordelingen van de spelers door trainers en coaches. De uitkomst van die beoordelingen zal ons vervolgens in staat stellen om mede door middel van observatie tijdens trainingen, een eerste blauwdruk te krijgen voor de indelingen voor volgend seizoen en natuurlijk, waar nodig, nu al aktie te ondernemen. Ons uitgangspunt daarbij is dat we voor iedereen een passende uitdaging willen realiseren tijdens het gehele opleidingstraject bij onze club.

De Technische Commissie

vrijdag 6 december 2019