Contributie in coronatijd
9-2-2021  |

We leven in een bijzondere tijd. Een tijd die vraagt om veel aanpassing en die veel vragen oproept. We begrijpen dat er ook vragen zijn omtrent contributie in deze coronatijd. Het bestuur heeft hier uitgebreid bij stilgestaan. Omtrent de contributie neemt VMHC het volgende standpunt in: VMHC verleent geen (gedeeltelijke) compensatie vanwege de coronamaatregelen. We leggen uit waarom.

Een vereniging van leden

Anders dan bijvoorbeeld commerciële sportscholen, hebben de vereniging en de leden geen contract met elkaar waarin staat dat VMHC diensten levert die het lid afneemt. VMHC is een vereniging en die bestaat uit de leden zelf. De leden vertegenwoordigen zichzelf via de algemene ledenvergadering en alle leden samen dragen de financiële situatie en de verantwoordelijkheid van de vereniging.

Gezamenlijk dragen van kosten

De leden betalen contributie om redelijkerwijs gezamenlijk datgeen te bekostigen waarom ze lid van die vereniging zijn. Bij VMHC is dat het beoefenen van de hockeysport.

VMHC probeert nu in deze coronatijd binnen de overheidsmaatregelen zoveel als mogelijk tegemoet te komen aan de beoogde activiteiten. Binnen de wettelijke beperkingen worden diverse activiteiten georganiseerd om toch nog te kunnen hockeyen. Denk aan de wintertrainingen en de zaterdagse onderlinge wedstrijden voor de jeugd. Dat de mogelijkheden voor de senioren op dit moment zeer beperkt zijn (er was een korte periode dat senioren nog in groepjes van 4 mochten trainen, waaraan VMHC invulling heeft gegeven), is vervelend, maar helaas is niet anders.

Standpunt en advies KNHB

De KNHB heeft eveneens een standpunt ingenomen omtrent dit vraagstuk. VMHC volgt dit standpunt van de KNHB: samen dragen we de kosten: "Als Nederlandse sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden vragen we je om jouw solidariteit met de vereniging en de sport in zijn algemeen.” Daar staan wij als bestuur van VMHC volledig achter.

Over de betalingsverplichting zegt de KNHB: "Hoewel dit wellicht soms tot lastige gesprekken met leden kan leiden, blijft de verplichting tot het betalen van de contributie door het lid ook in deze bijzondere tijden ongewijzigd staan.” Kijk voor meer informatie op de pagina op knhb.nl over financiële vragen en mogelijkheden.

We hopen dat we na deze uitleg op je solidariteit kunnen rekenen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VMHC