Jeugdcommissie
4-3-2021  |

Jeugdcommissie

VMHC is een club van leden. Van seniorleden, maar ook van jeugdleden. Wij als bestuur horen graag iedereen, maar we horen te weinig van de jeugdleden, vinden we. Maar daar komt verandering in!

We willen weten wat er bij jullie leeft. We willen weten wat jullie ideeën zijn, waar jullie tegenaan lopen, wat jullie denken wat anders zou moeten, maar ook wat jullie goed vinden lopen. Om dat mogelijk te maken, gaan we een Jeugdcommissie instellen.

Samenstelling en taak

De Jeugdcommissie bestaat uit VMHC-leden van 16 tot en met 21 jaar. Leden van de Jeugdcommissie weten wat er bij de jeugdleden leeft en vinden het belangrijk dat de rest van de vereniging dat ook te weten komt. Je brengt uiteraard VMHC-kennis mee, maar wellicht ook je achtergrond en opleiding. Denk bijvoorbeeld aan marketing, sport, IT of evenementenorganisatie. Al die ideeën uit jouw ervaring en opleiding kan je kwijt in de Jeugdcommissie. De Jeugdcommissie is de spreekbuis van de jongere leden, komt met ideeën voor verbeteringen en organiseert zelf bijeenkomsten of evenementen. Uiteraard overlegt de Jeugdcommissie dan met de TC, evenementencommissie, accommodatie commissie en met het bestuur. Er zit een officieel tintje aan. De Jeugdcommissie heeft een voorzitter, omdat er nu eenmaal een vast aanspreekpunt moet zijn. Daarnaast maakt de Jeugdcommissie voor elk seizoen een eigen jaarplan en bespreekt dit met het bestuur. En eens in de zoveel tijd schuift de Jeugdcommissie aan bij bestuursvergaderingen, omdat niemand beter dan de Jeugdcommissie zelf kan vertellen hoe het gaat.

Hoe groot is de Jeugdcommissie en hoe lang zit je erin?

De Jeugdcommissie bestaat bij voorkeur uit 7 leden, maar dat staat nog niet vast. Eén daarvan is de voorzitter, die wordt onderling aangewezen. Omdat de Jeugdcommissie een serieuze groep binnen VMHC is, denken we dat leden minimaal één jaar in de Jeugdcommissie zitten. En als leden het leuk vinden, wordt dat vast langer dan dat ene jaar.

Iets voor mij?

Misschien vind je het wel niks. Omdat het onbekend is, omdat het spannend is, omdat je aan volwassenen je ideeën moet uitleggen of omdat je bang bent om fouten te maken. Alles kan. Aan de andere kant: je leert enorm veel, omdat je met mensen uit andere teams samenwerkt. Je kan je eigen ideeën uitwerken, bijvoorbeeld tot een leuk toernooi, een jaarlijkse jeugd-dag of een vaste maandelijkse zaterdagmiddag met pizza en TV. En als je bang bent om fouten te maken: je staat er niet alleen voor. Bovendien, omdat je eens in de zoveel tijd met het bestuur afspreekt, leer je ook hoe het eraan toe gaat in de bestuurskamer en waar het bestuur mee bezig is. Kortom, meer plussen dan minnen.

Wanneer en hoe gaat het beginnen?

Wat ons betreft zo snel mogelijk, maar we willen aan het begin van het komend seizoen de Jeugdcommissie ‘up and running’ hebben.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact op met Saskia via [email protected] of Jaap via [email protected]  Zij kunnen je meer vertellen over het hoe en waarom.

Met sportieve groet,

Bestuur VMHC: Corné, Saskia, Rints en Jaap