Nieuwsoverzicht
SPORTIEF

1-4-2021
Hockeyclinics 17 april C/D jeugd
 
Dit seizoen zullen enkele toppers onze trainers en spelers/keepers verrassen met clinics. Ten eerste natuurlijk om de techniek bij te spijkeren maar vooral ook om straks op het waterveld goed voor de dag te kunnen komen!

Dit is de tweede in de serie en wordt gegeven door Mark Dekker, Inge Dankers en Marloes Timmermans.
  • Marloes Timmermans speelde tot dit jaar in het Nederlands team tot 21 jaar. Dit seizoen komt ze uit voor HC Tilburg in de Promotieklasse

  • Inge Dankers kreeg haar opleiding bij Oranje Rood en Were Di Dames 1; de vrouw met de killing backhand die dit seizoen in Tilburg Dames 1 speelt.

  • Mark Dekker is bondscoach van het Nederlands team onder 16 jaar (meisjes B) en hoofdcoach van Were Di dames 1, uitkomend in de promotieklasse.

Er worden twee clinics verzorgd van:
  1. 10.00 - 11.30 uur
  2. 12.00 - 13.30 uur

Per clinic kunnen er 15 tot 20 deelnemers ingedeeld worden. De kosten bedragen €20, - per deelnemer.

Je kan je aanmelden via de VMHC-app op je telefoon. 

Er worden twee clinics gegeven. In de week vooraf hoor je in welke clinic je bent ingedeeld.

 

30-3-2021
Weekend trainingen, onderlinge wedstrijden en clinics
 
Voor de komende periode is weer een weekendprogramma gemaakt voor trainingen, onderlinge wedstrijden en clinics. De clinics organiseren we per doelgroep. In het schema vinden jullie de junioren al terug. Daarnaast we zijn nog aan de slag voor een clinic voor de jongste jeugd en keepers.

In een trainingscarrousel bieden we meerdere afwisselende trainingsoefeningen aan waarbij we je uitdagen in hockey en spel. Je traint met (een deel van) je eigen team. De trainingsoefeningen worden verzorgd door onze eigen trainers, inclusief de trainers/coaches van Dames 1 en Heren 1.

Check in het schema goed wanneer je team is ingedeeld! 

De eerdere afspraken rondom timing etc zijn ongewijzigd: twee uur per wedstrijd, niet eerder dan aanvang tijdvak aanwezig en weer naar huis na de wedstrijd, geen toeschouwers en clubhuis is gesloten. De trainingen duren 1,5 uur. Tijden voor clinics zijn per clinic bepaald en aangegeven in het overzicht.
 26-3-2021
Trainingsschema 3 velden Lente 2021
 

De lente begint. Het waterveld is zo goed als klaar. En na Pasen, vanaf 6 april, kunnen we weer op drie velden spelen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Hier vind je het nieuwe trainingsschema voor drie velden. Een schema met avondklok en een zonder avondklok. Het schema gaat in op dinsdag 6 april (na Pasen, maandag 5 april Tweede Paasdag is er geen trianing). In het schema zorgen ze er voor dat iedereen ook op het waterveld kan trainen. 

 

 


BESTUUR

4-3-2021
Jeugdcommissie
 

Jeugdcommissie

VMHC is een club van leden. Van seniorleden, maar ook van jeugdleden. Wij als bestuur horen graag iedereen, maar we horen te weinig van de jeugdleden, vinden we. Maar daar komt verandering in!

We willen weten wat er bij jullie leeft. We willen weten wat jullie ideeën zijn, waar jullie tegenaan lopen, wat jullie denken wat anders zou moeten, maar ook wat jullie goed vinden lopen. Om dat mogelijk te maken, gaan we een Jeugdcommissie instellen.

Samenstelling en taak

De Jeugdcommissie bestaat uit VMHC-leden van 16 tot en met 21 jaar. Leden van de Jeugdcommissie weten wat er bij de jeugdleden leeft en vinden het belangrijk dat de rest van de vereniging dat ook te weten komt. Je brengt uiteraard VMHC-kennis mee, maar wellicht ook je achtergrond en opleiding. Denk bijvoorbeeld aan marketing, sport, IT of evenementenorganisatie. Al die ideeën uit jouw ervaring en opleiding kan je kwijt in de Jeugdcommissie. De Jeugdcommissie is de spreekbuis van de jongere leden, komt met ideeën voor verbeteringen en organiseert zelf bijeenkomsten of evenementen. Uiteraard overlegt de Jeugdcommissie dan met de TC, evenementencommissie, accommodatie commissie en met het bestuur. Er zit een officieel tintje aan. De Jeugdcommissie heeft een voorzitter, omdat er nu eenmaal een vast aanspreekpunt moet zijn. Daarnaast maakt de Jeugdcommissie voor elk seizoen een eigen jaarplan en bespreekt dit met het bestuur. En eens in de zoveel tijd schuift de Jeugdcommissie aan bij bestuursvergaderingen, omdat niemand beter dan de Jeugdcommissie zelf kan vertellen hoe het gaat.

Hoe groot is de Jeugdcommissie en hoe lang zit je erin?

De Jeugdcommissie bestaat bij voorkeur uit 7 leden, maar dat staat nog niet vast. Eén daarvan is de voorzitter, die wordt onderling aangewezen. Omdat de Jeugdcommissie een serieuze groep binnen VMHC is, denken we dat leden minimaal één jaar in de Jeugdcommissie zitten. En als leden het leuk vinden, wordt dat vast langer dan dat ene jaar.

Iets voor mij?

Misschien vind je het wel niks. Omdat het onbekend is, omdat het spannend is, omdat je aan volwassenen je ideeën moet uitleggen of omdat je bang bent om fouten te maken. Alles kan. Aan de andere kant: je leert enorm veel, omdat je met mensen uit andere teams samenwerkt. Je kan je eigen ideeën uitwerken, bijvoorbeeld tot een leuk toernooi, een jaarlijkse jeugd-dag of een vaste maandelijkse zaterdagmiddag met pizza en TV. En als je bang bent om fouten te maken: je staat er niet alleen voor. Bovendien, omdat je eens in de zoveel tijd met het bestuur afspreekt, leer je ook hoe het eraan toe gaat in de bestuurskamer en waar het bestuur mee bezig is. Kortom, meer plussen dan minnen.

 

Wanneer en hoe gaat het beginnen?

Wat ons betreft zo snel mogelijk, maar we willen aan het begin van het komend seizoen de Jeugdcommissie ‘up and running’ hebben.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact op met Saskia via [email protected] of Jaap via [email protected]  Zij kunnen je meer vertellen over het hoe en waarom.


Met sportieve groet,

Bestuur VMHC: Corné, Saskia, Rints en Jaap

 

9-2-2021
Contributie in coronatijd
 

We leven in een bijzondere tijd. Een tijd die vraagt om veel aanpassing en die veel vragen oproept. We begrijpen dat er ook vragen zijn omtrent contributie in deze coronatijd. Het bestuur heeft hier uitgebreid bij stilgestaan. Omtrent de contributie neemt VMHC het volgende standpunt in: VMHC verleent geen (gedeeltelijke) compensatie vanwege de coronamaatregelen. We leggen uit waarom.

Een vereniging van leden

Anders dan bijvoorbeeld commerciële sportscholen, hebben de vereniging en de leden geen contract met elkaar waarin staat dat VMHC diensten levert die het lid afneemt. VMHC is een vereniging en die bestaat uit de leden zelf. De leden vertegenwoordigen zichzelf via de algemene ledenvergadering en alle leden samen dragen de financiële situatie en de verantwoordelijkheid van de vereniging.

Gezamenlijk dragen van kosten

De leden betalen contributie om redelijkerwijs gezamenlijk datgeen te bekostigen waarom ze lid van die vereniging zijn. Bij VMHC is dat het beoefenen van de hockeysport.

VMHC probeert nu in deze coronatijd binnen de overheidsmaatregelen zoveel als mogelijk tegemoet te komen aan de beoogde activiteiten. Binnen de wettelijke beperkingen worden diverse activiteiten georganiseerd om toch nog te kunnen hockeyen. Denk aan de wintertrainingen en de zaterdagse onderlinge wedstrijden voor de jeugd. Dat de mogelijkheden voor de senioren op dit moment zeer beperkt zijn (er was een korte periode dat senioren nog in groepjes van 4 mochten trainen, waaraan VMHC invulling heeft gegeven), is vervelend, maar helaas is niet anders.

Standpunt en advies KNHB

De KNHB heeft eveneens een standpunt ingenomen omtrent dit vraagstuk. VMHC volgt dit standpunt van de KNHB: samen dragen we de kosten: "Als Nederlandse sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden vragen we je om jouw solidariteit met de vereniging en de sport in zijn algemeen.” Daar staan wij als bestuur van VMHC volledig achter.

Over de betalingsverplichting zegt de KNHB: "Hoewel dit wellicht soms tot lastige gesprekken met leden kan leiden, blijft de verplichting tot het betalen van de contributie door het lid ook in deze bijzondere tijden ongewijzigd staan.” Kijk voor meer informatie op de pagina op knhb.nl over financiële vragen en mogelijkheden.

We hopen dat we na deze uitleg op je solidariteit kunnen rekenen.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur VMHC

 
ALGEMEEN

13-8-2018
VMHC Ledenshop
 

VMHC heeft een eigen Ledenshop. Profiteer meteen van kortingen en steun tegelijkertijd onze vereniging!

In de Ledenshop bestel je onze clubcollectie tegen een scherpe prijs. Als je een item wilt laten bedrukken, met het clublogo of andere bedrukking, kun je dat eenvoudig aangeven.

Ook heb je ruime keus uit een groot assortiment overige sportkleding, zoals trainingspakken, shirts, shorts en jacks, en sportaccessoires zoals sporttassen, bitjes en scheenbeschermers.

De Ledenshop is onderdeel van het samenwerkingsverband dat wij met onze kledingpartner Reece/Deventrade en met Knuvers Sport hebben. Daar is een bonussysteem aan gekoppeld: elke bestelling die je in de Ledenshop doet, verhoogt onze sponsorbijdrage voor het volgende seizoen. 

In de Ledenshop krijg je evenveel korting (10%) als bij Knuvers Sport op de Helftheuvel. Voor teambestellingen kun je beter eerst contact opnemen met Knuvers Sport om te kijken of er andere korting mogelijk is.
Via https://clubs.reeceaustralia.com/nl/vmhc-vlijmen kom je meteen bij de Ledenshop/Clubcollectie van Reece/Deventrade.

Namens het bestuur veel gemak, plezier en voordeel gewenst en bedankt voor je steun!


 
Mijn Team
Teams
Statistieken
zondag 11 april 2021
Aantal leden (info) 543
Nu online 111
Vandaag jarig
Felice Van Kempen
Dena van Oss
Noah Schuurmans
Wedstrijden quicklinks
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 12% |week: %

Inloggen
BORDSPONSORS
ADVERTENTIESPONSORS
Contact
VMHC
 

Vlijmense Mixed Hockey Club

Postadres
Secretaris VMHC
Van Schuppenstraat 16
5253 DD Nieuwkuijk
[email protected]

Bezoek adres
VMHC
Bilderdijkstraat 2A
5251 LP Vlijmen

Facebook
VMHC

Telefoon Clubhuis
073-5115970

Bankrekening
IBAN: NL51RABO0154767875
Hockey Weekly